دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: بعضی‌ افراد از عبارت حذف کنکور استفاده می‌کنند و این در حالی است که درباره مسأله‌ای به نام حذف کنکور تا زمانی که رشته‌محل‌های پرمتقاضی در کشور داریم، نمی‌توانیم صحبت کنیم.

کنکور

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، محمود امانی طهرانی دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره مسائل کنکور و تغییرات آن اظهار کرد: حدود ۴۴ سال است که بعد از انقلاب، کنکور برگزار می‌کنیم و انتظار می‌رفت هر سال تعدادی پژوهش‌های گسترده و دقیق درباره نحوه انجام کنکور می‌داشتیم و سازمان سنجش تعدادی پژوهش از جنس تطبیقی، بین‌المللی و اجرای آزمایشی داخل کشور انجام می‌داد تا به تدریج شیوه‌های خود را بهبود ببخشد اما این اتفاق آنچنان نیفتاده است.

وی افزود: از حیث قانونگذاری خوشبختانه مجلس شورای اسلامی از سال ۱۳۸۶ به این موضوع ورود خوبی پیدا کرده است و درنتیجه‌ی یک پژوهش فوق‌العاده ارزشمند و مفصل که مرکز پژوهش‌های مجلس انجام داد و شاید بگویم جامع‌ترین پژوهشی است که در باب کنکور انجام شده، بسیار هم قطور است و ابعاد مختلفی را مورد توجه قرار داده است، تغییرات کنکور مطرح شد.

امانی طهرانی ادامه داد: نتیجه این پژوهش موجب شد که در سال ۱۳۸۶ مجلس مصوبه پیشرو و بسیار مهمی را به تصویب برساند اما جای تأسف است که تا سال ۱۳۹۲ این مصوبه به دلایل متعدد توسط دستگاه مجری اجرا نشد و عجیب‌تر اینکه دستگاه‌های بازرسی کشور هم تا امروز به این موضوع هیچ ورودی پیدا نکردند که چطور برای یک مصوبه مجلس در طول ۶ سال از تصویب، آن اقداماتی که باید انجام می‌شد، نشده است.

وی افزود: به هرحال در سال ۹۲ تغییراتی انجام شد و در سال ۹۴ هم تغییراتی انجام گرفت و این بار نیز شورای عالی انقلاب فرهنگی به میدان آمده است و تمام این تلاش‌ها در جهت این هست تا یک کاری که می‌شود به صورت بهتری انجام داد، جنبه‌های بهبود در آن لحاظ شود.

قرار نیست کل مشکلات کنکور را یکجا حل کنیم

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه گاهی صورت مسأله را به خوبی تبیین نمی‌کنیم، گفت: بعضی‌ افراد از عبارت حذف کنکور استفاده می‌کنند و این در حالی است که درباره مسأله‌ای به نام حذف کنکور تا زمانی که رشته‌محل‌های پرمتقاضی در کشور داریم، نمی‌توانیم صحبت کنیم. بلکه مهم است که از چه شیوه‌ای برای جداسازی داوطلبان استفاده کنیم که این شیوه‌ها کم‌آسیب‌تر، عادلانه‌تر، معتبرتر و قابل دفاع‌تر باشد.

وی تصریح کرد: کنکور کنونی که در زمان فشرده ۳، ۴ ساعت می‌خواهد سرنوشت یک انسان را تعیین کند، مبتنی بر سرعت عمل و تکنیک است و این هر دو محل عدالت آموزشی و  اهداف معتبر برنامه‌های درسی است و البته ایرادات فراوانی دارد که در گزارش پژوهشی مجلس شورای اسلامی اشاره شده است.

امانی طهرانی ادامه داد: در هر حال این مصوبه که مجلس از سال ۸۶ کلیدش را زد و امروز شورای عالی انقلاب فرهنگی در همان جهت حرکت می‌کند، مصوباتی است که نمی‌خواهد کل مشکلات را یکجا حل کند اما می‌خواهد در نقطه‌هایی اصلاحات خوبی انجام دهد. 

وی افزود: شیوه‌های کشورهای دیگر را مورد بررسی قرار دادم و در داخل ایران هم ارائه و طرح‌هایی داشتم و معتقدم که چارچوب کلی آنچه انجام شده است و پیش می‌رود، چارچوب درست و قابل دفاعی است. البته ممکن است نواقصی در بعضی بخش‌ها در عمل به وجود آید. مثل ماجرای حد نصاب معدل در دانشگاه‌ها که این خلاف عدالت و مناطق محروم است.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش تصریح کرد: در این اصلاحات اخیر، به مسأله امتحانات نهایی به عنوان یک ابزار معتبر اهمیت بیشتری می‌دهیم و سوابق تحصیلی که مبتنی بر برنامه درسی است، جایگاه بهتری پیدا می‌کند و دانش‌آموزان به جای اینکه سرنوشت‌شان در یک بازه زمانی کوتاه تعیین شود، در امتحاناتی از جنس سؤالات تشریحی، اعتبار بیشتر، ضریب اثر بیشتر و مبتنی بر اهداف و برنامه‌ها تعیین می‌شود.
 

کد خبر 616945

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha